tiistai 18. maaliskuuta 2014

Vaippapöksyt

Malli: Little Seedling Soaker // Lanka: Malabrigo Worsted // Puikot: 3 ja 4 mm

Olen testineulonut viime viikkoina Suvi Simolan Reflected Lines -villatakkia. Ei sillä, että siihen olisi viikkoja kulunut, mutta päivä silloin, toinen tällöin. Takin tuli olla valmis eilen, ja niinhän se lopulta olikin. Deadline, tuo motivaattoreista mahtavin. Kirjoitan Suvin takista tuonnempena lisää, mutta kerrottakoon jo, että en keksisi siitä mitään poikkipuolista, en vaikka hakemalla hakisin. Malli ja Suvin kirjoittama ohje ovat nerokkaita, niin nerokkaita, että tartun seuraavaksi Button & Loop -takkiin, Suvin suunnittelema sekin. TitiTyyn Cascade 220:t saapuivatkin tänään sopivasti Kerään...

Sain Reflected Linesin valmiiksi illalla ja tartuin samoilla tulilla Little Seedling Soaker -vaippapöksyihin. Langaksi valkkasin yhden suurista suosikeistani, Malabrigo Worstedin, jota pehmeämpää merinovillaa ei liene olemassa. Pöksyt valmistuivat nopeasti ja ovat vallan hauskat. Huomenna haen vielä uupuvat napit, joko mattaharmaat taikka mustat.

Mutta ovatpa karvaiset pöksyt – kiitos nelijalkaisille neulontaseuralaisilleni. Ei auta, vaikka imuroisi päivittäin, joskus kahdestikin. Karva on ja pysyy. En silti vaihtaisi kissankehruuta mihinkään.

P.S. Alapuolella pari kuvaa pingotusta odottavasta Reflected Linesista.


10 kommenttia:

  1. Mihin tässä nyt ensin tarttuisi, noihin suloisiin vaippapöksyihin vai kauniiseen villatakkiin!

    Ehkä tartunkin siihen, että olin pöljästi nämä Simolan designit missannut, ja siellä on vaikka ja mitä hienoa. Nyt pitää enää päättää, odotanko tuota uutta ohjetta vai aloitanko jonkun vanhemman. Tuo hupparikin, ai ai.

    (Ja kyllähän onkin kaunis villatakki ja suloiset pöksyt.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa se, Liina! Aivan huikeita malleja, ja Reflected Linesin myötä uskallan luvata, että myös mahtavan selkeitä ohjeita. Takin kanssa ei ollut ongelman ongelmaa, ei ainoatakaan paikkaa, jossa olisi pitänyt pysähtyä miettimään. Vaippapöksyjen kanssa pysähdyin pari kertaa, mutta simppelit olivat nekin. Nyt kun vain pääsisi pian testaamaan niitä in action. :-)

      Poista
  2. Helmineule on omiaan Malabrigolle, kivan näköinen pinta. Tuommoisia mustia pöksyjä varmaan käytetään biker-takin kanssa...
    Kamera lisää kissankarvoja, ei niitä oikeasti näe.

    Villatakkiputki kutsuu: joko bongasit Jojin uuden villatakkimallin, Old Romance? Ks. http://tinyurl.com/o5m92o6

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, helmineule sopii tuolle Worstedille kuin nakutettu. Ja kyllä, biker-rotsi villabyysien kaveriksi! Senkin voisi neuloa! :-)

      Tsekkasin Jojin uutukaiset eilen, suosikikseni taisi nousta se Looking Back -paita. Odottelen mielenkiinnolla myös sitä uutta Boxya DK-vahvuiselle langalle. Boxystakin voisi muuten kehitellä villatakin...

      Poista
  3. Oih, miten ihanat vaippapöksyt! Toivotaan, että pääsevät pian tositoimiin. :D
    Ja tuo Reflected Lines - onpa herkullisen hempeät värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tositoimia täällä odotellaan. Yhä. Eilen oli jo hyviä elkeitä, mutta pah. :-)

      Reflected Linesista tuli herkkä, vähän kuin valkoisilla lakanoilla talviteloille peitelty vanha talo.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin on. Hain tänään napitkin mutta en saanut niitä vielä kiinni. :-)

      Poista
  5. Vaippapöksyt <3 kuulostaa ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lanka on niin ihanaa, että tekisi mieli tekaista siitä itsellenikin pöksyt. :-)

      Poista