sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

MM-Vector

Joka neljäs vuosi kulutan kuukauden verran sohvaa tuntikaupalla päivässä. Takalisto on kovilla, mutta muutoin viikot ovat onnea, iloa, intoa, toivoa ja epätoivoa, suurta suruakin. (Ja mitäpä sitä kiertelemään, myös silmäniloa, kuten oheisesta Andrea Pirlo -linkistä käy ilmi.)

Kysehän on jalkapallon MM-kisoista. Kisakatsomossa ei kuitenkaan kiinnosta neuloa mitään monimutkaista, ei mitään sellaista, joka vaatii ohjeen silmäämistä. Pohdiskelin eilen Jyväskylässä ääneen, että mitäpä raidallista sitä neuloisi Isagerin Viscolinista, ja TitiTyyn Tiina muistutti Vectorista. Ja siinä se tuli – täydellinen kisaneule, johon voisin ympätä viisi väriä, koska vähemmän valitseminen olisi ollut mahdotonta.

Ensimmäinen raita valmistui eilisiltana, tänään teen toisen ja toivon mukaan kolmannen (Vectorista on kaksi kokoa, teen kapoisemman). Neulon joka päivä ainakin yhden raidan, mieluusti kaksi ja omistan viimeistään viikon päästä aivan sairaan hienon huivin.

Haastan myös muut jalkapallohullut neulojakollegani neulomaan Vectoria! Katsotaan sitten kisojen aikana ja päätteeksi, millaisia saimme aikaiseksi. Mitäs sanotte?

P.S. Lisään Viscolinit huomenna Kerän verkkokauppaan.

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen malli! Täytyypä käydä katsastamassa tuota lankavarastoa, josko sieltä löytyisi mukavat väriyhdistelmät tai sitten tulen Kerässä poikkeamaan. Mitä mahtavin MM-projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Ei haittaa lainkaan meikäläisen tapauksessa Espanjan kannattamista ja teikäläisen tapauksessa Saksalle hurraamista. :-)

   Poista
 2. Mahtava kisaneule! Minua houkuttaisi kovasti neuloa Vectorista se leveämpi versio, mutta työmäärä vähän mietityttää...
  Tsemppiä kisakatsomoon! (Muista pikkuisen peukuttaa sille Italiallekin, että katsomossa sopu säilyy...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmäärä arvelutti täälläkin (ja paljon), joten päädyin pieneen. Villasta voisi sitten syksyllä tehdä sen isonkin version. Peukutin eilen Italiaa – varmuuden vuoksi, vaikka se italofiili olikin satojen kilometrien päässä. :D

   Poista
 3. Hei, mahtavaa. Mitenkä tuo langan vahvuus, passaako sellaisenaan Vectoriin vai pitääkö viritellä? Ja paljonko siihen kapoisempaan menee? Kaipaisin jotain Vectoria just nyt itsekin, sellaista melko suoraviivaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passaa ihan tällaisenaan, ei virittelyjä. :-) Yksi kerä kutakin väriä piisaa kyllä – ja suosittelen suuresti: tästä tulee sairaan hieno huivi, juuri sopiva kesään ja välikausiin.

   Poista
 4. Äh, kuulostaa niin houkuttelevalta, että taidanpa tarttua haasteeseen, vaikka Boxy on hädin tuskin viritelty puikoille! Istun reissujen jälkeen ekaa iltaa soffalla, ja oon ihan ihastuksissani Ylen studiotiimiin. Tulen käväisemään alkuviikosta kaupalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, Maija! Mulla on nyt kaksi raitaa kasassa, illalla sitten kolmannen kimppuun. Nähdään kaupalla ja kehitellään jotakin kivaa! :-)

   Poista
 5. Hihii, en siis ole näemmä ainoa neulova jalkapallofani :) Tuleepas hienon näköinen Vector. Iih, puikoille suunnitteilla vain niiiin monta proggista jo kesälle, ja kivoja esimerkkejä vaan tulee lisää, mitä siis tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et suinkaan, Anskuli! Jalkapallofani, -fanaatikko oikeastaan, ilmoittautuu. :-) Laitoinkin eilen blogiisi kommenttia, että hoksasin sen vasta nyt ensimmäisen kerran! Ihana blogi, ihana sinä!

   Poista
  2. Voi, etpäs Jonna muuten arvaakaan, miten ilahdutit päivääni ihanalla kommentillasi! Kiitos!! :-)

   Poista
  3. Kiitos kuuluu kyllä sinne, Anneli. :-) Hyviä vointeja sinne & ollaanpa kuulolla!

   Poista