perjantai 18. lokakuuta 2013

Suosikki


Kelpo käsityölehtiä on aivan liian vähän – tai ainakin kotimaisissa lehtipisteissä. Kävin viime maanantaina Helsingissä, kolusin Akateemisen, Stockmannin ja Suomalaisen, mutta harvinaisen huonolla menestyksellä – ei lehden lehteä. Tai olihan siellä, postimyyntikatalogipaperille painettuja aviiseja, joiden kansissa yhdistyi kolmekymmentä toisiinsa sopimatonta sävyä ja joiden sisukset pursusivat pitsihörhellyksiä ja muita. Niitä katsellessa tuli ikävöityä Tampereen lehtivalikoimia. Saapa nähdä, onko uusi Knitscene löytänyt kulkunsa jo Stockmannille. Olisipa. Se jos jokin on hyvä käsityölehti, ainakin minun suosikkini. Käykää kurkkaamassa talviset ja huh, huh, miten hienot mallit täältä.

Mistä lehdestä te tykkäätte? Pannaan parhaat vinkit kiertoon, folks!

14 kommenttia:

 1. Oi ihana tuo bleiserimalli, melkein voisi töihin tuommoisen kutaista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! :-) Knitscene ei petä oikeastaan koskaan. Suositan lämmöllä.

   Poista
 2. Joo, Knitscene on ihan paras. Minulle lehti tulee suoraan kotipostilaatikkoon (halvemmalla kuin Stockalta), eli suosittelen tilaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan laittaa tänään tilauksen vetämään. :-) Tuleeko lehti nopsasti ilmestymisensä jälkeen perille?

   Poista
 3. Hitsi sentään, vaikutti tutustumisen arvoiselta lehdeltä, kiitän vinkistä :). Muutama malli hyppäsi heti silmään. Valikoima kotimaan päässä on omasta mielestäni melko kapea neulelehtien saralla, etenkin kun pidän yksinkertaisemmista malleista noin yleensä. Jotain jujua toki on kiva olla, ei siis tylsä :). Ihan "omaa" en kotimaan hyllyistä löytyvistä lehdistä oikein ole löytänyt, niinkuin tilattavaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Knitscene on aivan omaa luokkaansa: yksinkertaista, ajatonta, mutta juuri sillä jujulla varustettua. Sellaisia lehtiä saisi olla enempi ja ilman muuta kotimaisellakin kentällä. :-)

   Poista
 4. Muistelen että jenkeissä asuessani silloin tällöin selailin Vogue Knitting -lehteä ja Interweave Knits oli hyvä. Intrweaveä muistelen nähneeni Suomessakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vogue Knitting on sekin hyvä, ostan sen aina silloin tällöin iPadilleni. Interweave on sekin aina ostoslistalla. :-)

   Poista
 5. Pääkaupunkiseudun kirjastokortin tunnuksilla voi ainakin iPadilla lukea netistä Knitsceneä, Interweave Knitsiä ja Knit Wearia. Oli siellä muitakin neulontalehtiä, mutta näistä tykkäsin. Tosin ei näyttänyt vielä olevan talvinumeroa Knitscenestä; ehkä sitten perästä tullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollapa meillä tamperelaisillakin samanlainen palvelu. Kirjastot ovat kyllä mahtavia paikkoja, onneksi ovat olemassa.

   Poista
  2. Helmet-kirjastokortinhan voi saada, vaikkei pääkaupunkiseudulla asuisikaan - tarvitaan vain kuvallinen henkkari ja osoite Suomessa. Eli seuraavalla Helsingin-reissulla kirjaston kautta, ja pääset käsiksi Zinion kautta luettaviin lehtiin :) Siellä on monta muutakin kiinnostavaa julkaisua.

   Eri asia sitten tietty on, jos tahtoo lukea nimenomaan paperilta. Onhan siinä sellainen oma fiiliksensä, jota ei mikään digilehti korvaa.

   Poista
  3. Se täytyy kyllä hankkia ensi Helsingin-reissulla. Vaikka tottahan se on, että ei digi yllä vielä paperin paremmalle puolelle. Ostin uuden Knitscenen iPadille, kun en malttanut odotella, mutta onhan se erilainen kokemus. Hyvä sekin, mutta ei lehden veroinen.

   Poista
 6. Knitscene on Interweaven paras tällä hetkellä. Knit.wear:issa on potentiaalia, mutta viimeisin numero ei sytyttänyt yhtään. Sen idea on kiva, mutta neulemalleissa saisi olla vähän jotain lisää. VK tai täällähän se on DK, on aina hankittava, koska malleilla on tapana myös joskus myöhemmin. Tiedä sitten, onko noihin vaikuttaneet suunnnittelijoiden muut julkaisukanavat, ettei ihan niin hyviä malleja enää ole noissa lehdissä kuin ennen. (Ravelry, Twist Collective, omat neulekirjat, yms.)

  Pompom-mag on mielenkiintoinen, on sekä paperiversiona että digitaalisena.

  Saksalaisissa neulelehdissä on aika ajoin mielenkiintoa, mutta ei ehkä ihan tasaisesti. Verena, Filati, yms.
  Phildarilla on silloin tällöin kivoja malleja, ja lehtien sisällön voi kivasti selata netissä ennen ostopäätöstä.

  Rowan on myös säilöttävä, inspiksiä herää näistäkin ajan myötä.

  Noro magazine (myös virkkausversio) on mielenkiintoinen.

  Novita on selvästi petrannut viime aikoina.

  Herkkuna vielä japanilaiset neulelehdet, esim Keito Dama. (http://www.ravelry.com/patterns/periodicals/keito-dama)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Raglana. Tuttuja kaikki, Pompomin taivalta seuraan erityisen suurella mielenkiinnolla – konsepti on oiva! Keito Damaan täytyy tutustua: japanilaisilla on hieno tyyli.

   Poista