keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Syksyn paras

Malli: Rikke // Lanka: Lang Yarns Novena, 2 kerää // Puikot: 3,5 ja 4,5 mm

Pipoja on putkahdellut kuin sieniä sateella, puikoilla on nytkin kaksi, ja tänään aloitan kolmannen, jonka löysin vallan mainiosta Weekend Hats -kirjasta. Koska ihminen toki tarvitsee kymmeniä päähineitä. Tai no, onhan meitä käyttäjiäkin: samat pipot kiertävät koko kolmihenkisen porukkamme kesken.

Suosikkipiponi on harmaa Rikke, jonka neuloin Lang Yarnsin Novenasta. Lanka lukeutuu TOP 5 -listalleni, sillä se on kepeää, kaunista, lämpöistä ja pehmyttä, neulottavuudeltaan enemmän kuin ihanaa. Ja voi hyvää päivää, miten riittoisaa: ystävä teki siitä juuri pitkähkön villatakin, johon kului 200 grammaa. 200! Teen samanmoisen, kunhan pääsen pipo- ja sukkakuumeeni paremmalle puolelle.

Mutta hei, kertokaahan te omat piposuosikkinne! Kyselee eräs, joka aikoo neuloa vielä aika monta pipoa...

15 kommenttia:

  1. Hei! Messuohjelman mukaan olet tulossa viikonloppuna messuille Lahteen. Onkohan sinulla siellä kirjaasi myynnissä? Ja jos on, niin toivottavasti on niin monta kappaletta että minäkin ehdin sunnuntaina vielä saada omani :D

    VastaaPoista
  2. Hei, Mari! Kyllä, sunnuntaina nähdään siellä! Koetan saada kirjojakin mukaani. :-) Tällä hetkellä niitä ei ole yhtään jäljellä, mutta ehkäpä ehdin saada niitä perjantaiksi lisää. Let's hope so! Tule siis nykäisemään hihasta – tai osallistumaan workshopiini!

    VastaaPoista
  3. Veeran Contemporary-ohjeella tein viime talvena kolme pipoa, todettu hyväksi myös käytössä :) Kävin muuten nappaamassa ne varaamani Noro-vyyhdit, vielä eivät ole päässeet puikoille asti kun lapaset kiilasivat ohi, mutta hetkenä minä hyvänsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aloitin omaa Noro-huiviani äsken, ihan huippua seurata, miten se tuossa etenee. :-)

      Poista
  4. Rikke on myös ehdottomasti suosikkini! Tänä syksynä neuloin kuitenkin muita pipoja ja myssyjä ja bloggasin niistä: http://kaisanvillalangat.blogspot.fi/2013/10/pipomaniaa.html (Novena-kerän ostin nimenomaan Kerä-putiikista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Novena on kyllä ihana pipolanka! Hauskaa, että olet neulonut sen suunnittelemani pipon, mutta harmi, että siitä tuli sinulle liian suuri. kannattaa koettaa vähän pienemmällä puikolla seuraavasti. Mä valkkaan usein vähän isompaa, kun omaan valitettavan piukean käsialan. :-)

      Poista
  5. Neuloin ihan ensimmäisen Rikkeni juuri Novenasta ja pakkohan lankaa oli sitten käydä hamstraamassa teiltä lisää, kahteen pipoon... Eli suosikkipipo on Rikke, kunnes löydän uuden ihastuksen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkaa sitten, Krisse, jos löytyy jokin uusi suosikki. :-) Mä neulon Rikkea juuri Rowanin Angora Hazesta, mutta pidän kyllä enempi Novenasta.

      Poista
  6. Kyllähän tuo Rikke on parhaita pipomalleja ikinä!
    Tällä hetkellä puikoillani on Veera Välimäen Rappuset-pipo Lankaleikki-kirjasta. Veeralle tyypilliset lyhennetyt kerrokset tekevät piposta mielenkiintoisen. Saa nähdä sopiiko pipo omaan päähäni vai löytääkö joku "onnekas" sen joululahjapaketistaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikos se Rappuset-pipo se harmaa-keltainen? Se lukeutuu munkin to do -listalleni. Hyvä, kun muistutit. :-)

      Poista
    2. Juuri se! Mun pipooni tulee harmaata ja pinkkiä - siis pinkkiä! Joku tossa pinkissä vaan vetää puoleensa, vaikkei yhtään mun värini olekaan. Sisäinen barbie?

      Poista
    3. Ehkä meissä jokaisessa asuu pieni barbie...? Uskallan veikata, että otan omaankin pipaani harmaan, mutta saapa nähdä, saako se pinkin seurakseen. Who knows???

      Poista
  7. Ihana löytää taas tällainen ns. Modernimpi käsityöblogi:) jäämpäs seurailemaan. Taidankin tehdä seuraavan lankatilaukseni Kerältä:). Ps. Kurkkaa blogiini, kuvat ei ole ihan samaa laatua kuin täällä mutta neulomukset samoilla linjoilla:)

    VastaaPoista