perjantai 14. helmikuuta 2014

Palomaa patentilla

Malli: Patenttituubi Palomasta // Lanka: Debbie Bliss Paloma, 3 vyyhtiä // Puikot: 10 mm

Viimeinen silmukka on ollut kovin kaulahuivi- ja pipopainotteinen viime aikoina, mutta olkoon. Tykkään tehdä asusteita: ne ovat nopsatöisiä, käytännöllisiä ja kaikille sopivia. Kuusivuotiaalle käyvät samat rikket ja navoohit ja tuubit kuin kolmekymmentä vuotta vanhemmalle mutsille.

Saimme Kerään viime viikolla kaivatun kuljetuksen Palomaa. Nappasin itselleni kolme vyyhtiä vihreää ja neuloin sunnuntaina tuubin, nyt patentilla. Idean sain My Blue&White Kitchen -ruokablogin Siniltä, joka teki samanlaisen syksyllä, mutta rubiininpunaisesta. Jos kelit kallistuvat vielä kunnon pakkasiksi, pykään tälle pariksi pipon Vilppumaan Erikan ohjeella.

Patentti on muuten nerokas neulos. Pitäisi tehdä sitä useammin, ihan vaikka kokonainen paidallinen.

Patenttihuivi Palomasta

Luo 21 s ja aloita patenttineule.
1. krs: Neulo ensimmäinen silmukka oikein, *nosta seuraava silmukka nurin puikolle langankiertonsa kanssa (havainnollinen kuva löytyy Punomosta) ja neulo 1 s oikein*. Toista *–* koko kerroksen ajan (viimeinen silmukka on oikea).
2. krs: Nosta ensimmäinen silmukka oikein neulomatta (tee näin koko työn ajan), *neulo oikein yhteen edellisellä kerroksella tehty lk ja nostettu silmukka ja nosta seuraava silmukka nurin puikolle langankiertonsa kanssa*. Toista koko kerroksen ajan siten, että toiseksi viimeinen silmukka neulotaan oikein yhteen edellisellä kerroksella tehdyn lk:n kanssa ja viimeinen silmukka neulotaan oikein.
3. krs jne.: Toista toisen kerroksen vaiheita 1 ja 2 (muista kuitenkin nostaa kunkin kerroksen ensimmäinen silmukka oikein neulomatta), kunnes olet neulonut kolme vyyhtiä. Jätä kylliksi lankaa päättelyyn.
Päättele ja ompele tuubin lyhyet sivut yhteen.

15 kommenttia:

 1. Voi että, tuo vihreä Paloma on kyllä niin herkku, että pitääkö munkin nyt tehdä siitä vielä vähän patentilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilman muuta pitää. Ehdit vallan hyvin pykäistä yhden illalla. :-)

   Poista
 2. Paloma on kyllä ihana kaulahuivilanka – niin lämmin ja pehmyt. Omasta kaapista löytyy Paloma-tuubihuivi harmaana, mustana, punaisena. Niin ja on siellä yksi tällainen vihreäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein, Sini! :-) Paloma-huiveja ei voi olla liiaksi. Eikä Isager-asioita. :-)

   Poista
 3. Oih! Juuri tuollainen olisi tarpeen. Taidan kurkata palomat heti nettikaupasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa kurkkaa. Siellä on vielä ihan hyvä valikoima yhtä huivia ajatellen. :-)

   Poista
 4. Joo, minäkin olen miettinyt että tekiskö paidan tuolla patentilla....jos vaikka uskaltais kokeilla ihan omasta päästä revittyä mallia....

  VastaaPoista
 5. Ihana! Pitäisi varmaan ainakin ensi talveksi vihdoin saada itsellekin jotain Palomaista :)

  VastaaPoista
 6. Huikea vihreä! Minun harmaa yhden illan tuubini valmistui juuri. Iltoja meni kyllä useampi, sillä paksuilla puikoilla neulominen osoittautui yllättävän raskaaksi. Välillä piti ranneparkoja lepuuttaa neulomalla ohuila puikoilla sukkia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vihreä on kyllä hyvä, semmoinen sammal, ihanasti eläväinen. Ei olisi paha jokin takki tuosta... Vaikka vähän päällystakkimeiningillä kevääksi!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Eikös tuossa toisteta vain tuota tokaa kerrosta loppuaika? Aloitin juuri tekemään, ja mulla jäi ainakin 2. kerroksen jälkeen langankiertoja, jotka on neulottava yhteen taas seuraavalla kerroksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyydän anteeksi. Piti kirjoittaa, että toisen kerroksen vaiheita 1 ja 2, ei kerroksia 1 ja 2.

   Poista