sunnuntai 24. elokuuta 2014

Yhden kerän pipo


Malli: Yhden kerän pipo // Lanka: Lang Seta Tweed, 1 kerä (25 grammaa) // Puikot: 3,5 mm (muistaakseni)

Muistin tämän keväällä tekemäni pipon, kun juttelin siitä eilen yhden asiakkaan kanssa. Päähän tämä ei kesällä päässyt, mutta kohta kelit alkavat olla sellaiset, että silkki-puuvillainen pipo ei ole lainkaan liikaa – eikä kukaan estä pukemasta pipoa lämpöiselläkin: parempaa bad hair day -pukinetta ei olekaan.

Tässä pipossa ei ole mitään kummallista, ei niin mitään. Pyörönä, sileää neuletta ja kaksi kavennuskerrosta. Ja vain yksi 25 gramman kerä. Teen varmasti toisen, sillä esikoululainen tahtoi tämän.

Ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä:

Luo 84 s. Neulo suljettuna neuleena sileää, kunnes pipo on haluamasi korkuinen tai kun jäljellä on parin metrin verran lankaa. Neulo sitten yhden kerroksen ajan 2 o yhteen = 42 s. Toista samanlainen kavennuskerros = 21 s. Pujota lanka loppujen silmukoiden läpi ja kiristä huolella. Päättele langanpätkät.

P.S. Kerässä ei muuten ole tällä hetkellä Seta Tweediä, mutta pipon voi neuloa myös Rowanin Fine Tweedillä tai vaikkapa Langin Donegalilla.

P.P.S. Tämä on aikuiselle sopiva koko, omaan 56:eeni tehty.

18 kommenttia:

 1. Saatanpa neuloa tuollaisen erään "Donegal-neuleen" jämistä... Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Minulla onkin juuri sopivasti 1 kerä Seta Tweediä. Mutta nyt heräsi kuitenkin epäilys: mahtuuko yhden kerän pipa aikuisen naisen normaalikokoiseen päähän...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tehty ihan aikuiseen päähän (omani on kokoa 56), mutta kun ei ole muuta mallia kuin tuo kuusivuotias. Jonka pää tosin on ihan aikuista kokoa. :-)

   Poista
 3. Tuhannet kiitokset! Pipo pääsee puikoille heti tänä iltana. Terv. Se yksi asiakas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, Heidi! Hauskoja piponneulontahetkiä! :-)

   Poista
 4. Silkkipipo on kyllä niin jees! Ei hiosta ja Setassa on niin upee pinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikein jeppis etenkin näille välikeleille.

   Poista
 5. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mahtava! Ajattelin kokeilla ensin villaista versiota Fine Tweedistä, mutta Seta Tweediäkin täytyy päästä heti mahdollisuuden tullen kokeilemaan, silkin ja puuvillan yhdistelmä kuulostaa meinaan aika huisilta. Jälleen kerran kiitos simppelistä, toimivasta ohjeesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. :-) Hyvä, että kelpasi. Täälläpä sitä tikutetaan sitä seuraavaa pipoa.

   Poista
 6. Ihania teidän kaikki pipopäät, varsinkin pienin♥ Taidankin klikkailla uudet pipolangat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne. :-) Aloitin juuri pienimmälle villatakkia – Palomasta. Valmistuu hetkessä. :-)

   Poista
 7. ...apua onko kaikki ihanat vihreät jo loppuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langin Donegalista ovat vihreät lopussa, mutta lisää on tilattu. Rowanin Fine Tweedista on vihreää jäljellä, päivitän tilanteen huomenna verkkokaupan puolelle. :-)

   Poista
 8. Voi että! Just tuollainen ohkanen pipo on jo ikuisuuksia pitänyt tehdä! Kiitti ohjeesta! :) Hurautellaan syyslomalla Tampereelle päin, pitäisi varmaan silloin tehdä (vihdoin ja viimein) ensivisiitti Kerän liikkeeseen lankaostoksille..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa, Ronja! Nykäise sitten hihasta, kun tulet, enköhän minäkin siellä tönötä syysloman aikana aika tiiviisti. :-)

   Poista