tiistai 30. syyskuuta 2014

Musteensinisiä myttyjä

Malli: Welted Togue // Lanka: Malabrigo Arroyo, 1 vyyhti (väri: Prussia Blue) // Puikot: 3,5 mm (muistaakseni) // Ravelry: Welted Togue

Yhdestä tummansinisestä Malabrigo Arroyo -vyyhdistä on vaikka mihin, ainakin kämmekkäisiin, joihin liittyvän tarinan kerron tuonnempana, ja hattuun, joka valmistui – muun muassa ihanaisen Leenan yllätykseksi – kertalaakista ja purkamatta. Minähän en siis ole purkavaista sorttia, vaikka vasta viime viikolla purin yhden puolikasta hihaa vaille valmiin villatakin ja nuo jo mainitut kämmekkäät. Kolmasti... Enkä oikein edes tiedä miksi, mielijohteesta ja mielenrauhani vakauttamiseksi kai, sillä jos jokin tekele on odotellut keskeneräisten "ihan kiva" -kasassa jo kelpo tovin, se on parempi vapauttaa toiveita täysiksi keriksi, jotka eivät ahdista, vaan vain ilahduttavat ja inspiroivat.

Mutta musteensinisiin myttyihin. Niitä löytyy uudesta Welted Togue -hatustani, jonka toinen puoli laskostuu kauniisti, ei siis ollenkaan myttymäisesti, mutta alkusointujen ystävä minussa ei keksinyt muutakaan ämmällä alkavaa synonyymiä laskokselle. :-)

1920-lukua kielivä hattu löytyi Weekend Hats -kirjasta, jonka annista vastaa aimo joukko nimekkäitä suunnittelijoita ja jonka pipokavalkadista voisin tehdä kutakuinkin kaikki. Ehkä teenkin, sillä jos kaikki ovat yhtä kivoja kuin tämä, talveni on pelastettu. Tämän kanssa kun pitää hiukset auki, antaa tuulen tuivertaa ne kasvoille, niin avot! Jos pääsisin joskus Pariisiin, pukisin tämän päähäni. Vaikka kyllä tässä kelpaa Tamperettakin tallata.

7 kommenttia:

 1. Viehko! Väri on tähän mahtava, sitä se on muutenkin. Ihanan indigomainen. Mytyt kuulostavat mystiseltä, paremmalta kuin vaikkapa makkarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viehko on adjektiivi kohdallaan tätä hattua kuvattaessa. Ja sanopa muuta, makkarat eivät oikein ustu Welted Togueen, johonkin muuhun voisivat natsatakin, mutta eivät tähän. :-)

   Poista
 2. Ihana on! Tuo malli viehättää kovasti, ja värikin on suloinen. Mikä tuossa sinisessä oikein nyt on, että se itseäkin näin kiehtoo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä kumma on tuo sinisen kutsu... Tänään katselin jo violettejakin sillä silmällä, ja se jos jokin on eriskummallista. Mitähän meikäläiselle on tapahtumassa? ;-) Mutta hitsit, että tämä on hyvä sininen, haluaisin siitä paidankin.

   Poista
 3. Hurmaavan charleston-henkinen! Voisikohan tuota nähdä livenä ja vaikka sovittaa ennen kuin alkaa itselle neuloa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oolalaa! Hyvin kuvattu, charlestoniahan tuossa onkin! Ja totta maar saat kokeilla, jätän sen Kerään, jos satut paikalle niin, etten itse ole täällä. Lauantaina seuraavan kerran 100 prosentin varmuudella ja huomennakin kyllä aamupäivän. :-)

   Poista
 4. Ihanaa vintagehenkeä! Ja voi vitsi miten täydellistä, ihanan synkeetä musteenväristä lankaa (and that means a lot coming from me, considering that blue isn't in my top 5 fave colours :D )

  VastaaPoista