maanantai 13. lokakuuta 2014

Jämistä tai toisinpäin


En edes muista, teinkö nämä kämmekkäät ennen musteensinistä pipoa (jonka muuten myin lauantaina Kerän pöydältä, kun ihana asiakkaamme K. sitä kysäisi), mutta joka tapauksessa nämä syntyivät siitä samasta Malabrigo Arroyo -vyyhdistä, jota on vieläkin pikkuinen keränen, kylliksi vaikkapa vauvan lapasiin, ainakin raidoiksi.

Aion neuloa kämmekkäät kalanruotosilmukoilla mutta totesin, että pinta pääsisi paremmin esille jollakin vaaleammalla värillä tikutellen. Sitten koetin chinese waves -neuletta ja jotakin muutakin, kunnes totesin, että pöh, sileällä mennään. Kädensuut saivat pienen "piristyksen" harmaasta villasta.

Mitään sen kummempia ohjeita en omistanut enkä niitä kirjoitellut: 40 silmukkaa, peukalokiilat ensimmäisen puikon loppuun ja toisen alkuun (magiclooppasin) ja sitä rataa. Päätyivät paljon pyöräilevän rumpalin käsiä lämmittämään.

Mutta hei, mitä teille kuuluu? (Kysyy yksi liian kiireinen.)

12 kommenttia:

 1. Tosi ihanat! Sileä toimii niin hyvin upeenvärisen langan kaa! Kotiuduin takas Treelle ja nyt alotin neuloo toista La Grasse Matineeta <3 Mitäs sulla kiireisellä on puikoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi (no siis kaksi, mutta koska se toinen on jo vanha...) hihoja vaille valmis paita ja toinen vasta aloitettu paita. Ja tumput tarvitsisin ja pipan kanssa. Ja Westbournen ja muutaman tunnin lisää vuorokauteeni. :-)

   Poista
 2. Kauniit! Voisivat lämmittää tämänkin perheen miesväen käsiä... Toivottavasti täälläkin elämän muut kiireet helpottaisivat ja ehtisin neuloa enemmän. Tai ainakin isompia projekteja. Tää asustetehdas kyllästyttää jo...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä kunnon paitaprojekti on mukavasti juurruttava. :-)

   Poista
 3. Kauniit! Itsellä keskeneräistä piisaa: Juurikin Westbourne Merilinistä tekeillä (lisäksi haaveilen löytäväni langat, josta saisin myös night-version-Westbournen :) Kahdet lapaset (melkein valmiit)ja yhdet kämmenikkäät, Colour Affection (joka etenee tuskallisen hitaasti, mutta jolla on tiukin aikataulu, koska tulee lahjaksi). Lisäksi Botanical knitsistä (jota en sitten osannut vastutaa, vaan ostin) Life cycle-huivi Arroyosta... Tulikohan siinä kaikki? :) Ja suunnitelmissa marraskuun alussa käynti Kerässä, jee! (Jos vain olette auki la 8.päivä, isänpäiväviikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen valikoima keskeneräisiä, voisin tehdä jokaisen niistä itsekin. :-) Westbourne on ehdottomasti pikaisella to do -listalla. Ja hei, onpa ihanaa nähdä sitten marraskuussa! Lanka odottaa jo jemmassa.

   Poista
 4. Hienot on! Ja hyvää kuuluu; syysloma ja matka pohjoiseen edessä. :) Pitäisikin hankkia pitkänpitkälle junamatkalle lankaa ja joku sopivan aivoton malli neulottavaksi. Keskeneräisiähän ei voi matkalle ottaa mukaan vaan pitää ehdottomasti aloittaa jokin uusi juttu - vai mitä sanoo lankakauppias? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa, että pääsen näkemään reissutöitäsi valmiina! Ja kuulumisiakin on vaihdettavana vaikka millä mitalla. :-)

   Poista
 5. Kauniit, yksinkertaisen selkeät. Neulerintamalla hiljaiseloa. Syysiloja Jonna!

  VastaaPoista
 6. Ihania ohjeita, ihania kuvia! Onneksi eksyin tänne tänään, tulen toistekin. :)

  VastaaPoista