lauantai 9. marraskuuta 2013

Kaksin aina kaunihimpi

Malli: Yhden illan tuubihuivi kera pipon // Lanka: Debbie Bliss Paloma, 5 vyyhtiä (3 huiviin, 2 pipoon) // Puikot: 10 mm:n puikot huiviin, 8 mm:n pyöröpuikko 40 cm:n kaapelilla pipoon

Tweedpaidastani puuttuvat hihat, ovat puuttuneet toista kuukautta, koska aloitin muutamia "välitöitä" ja välitöiden välitöitä. On tullut tehtyä pipoja, huiveja, sukkia ja takkia, mutta valmista näyttää tulevan vain ensimmäisistä ja toisista. Yksi takki taitaa mennä tänään purkuun, koska tuntuu, että siitä tulee tuthan sopiva. Haluan ison, sellaisen tynnyrimäisen, jonka voi kiskaista päälleen pitkäksi venähtäneen työpäivän päätteeksi. Sellaisen makuupussin, jonka sisuksiin voi vaikka nukahtaa ja joka ei missään muodossa mahdu minkään takin alle.

Mutta tämä setti valmistui keskiviikkona. Neuloin Palomasta viime vuonna suunnittelemamme tuubin ja siihen sopivan pipon. Mietin vielä, tarvitsisiko se tupsun, ehkäpä sellaisen irrotettavan. Moninaisuus, katsokaas. Ja moninaisiahan nämäkin taas ovat – sopivat koko perhe Hoolle ja kiertävätkin päästä toiseen päivittäin.

Tuubin ohjeen löydätte linkin takaa, mutta pipo onnistuu tällä tavalla:

Paloma-pipo Viimeisen silmukan tapaan

Tarvikkeet
- 2 vyyhtiä Debbie Bliss Paloma -lankaa
- 8 mm:n pyöröpuikko 40 cm:n kaapelilla

Tee näin
1. Luo 60 s ja aloita suljettu neule: neulo *2 o, 1 o takakautta, 1 n*, toista *–* koko kerroksen ajan. Aseta silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan.
2. Neulo toinen kerros seuraavasti: neulo *2 n, 1 o takakautta, 1 o*, toista *–* koko kerroksen ajan.
3. Toista kerroksia 1 ja 2, kunnes pipon korkeus on noin 21 cm ja viimeinen tekemäsi kerros on numero 1.
4. Aloita kavennuskerros: neulo *2 n yhteen, 1 o takakautta, 1 o*, toista *–* koko kerroksen ajan. Katkaise lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi. Päättele ja pue pipa päähäsi.

P.S. Pipo näyttää harvinaisen hyvältä myös nurinpäin.

7 kommenttia:

 1. Ooh, tuubi (jo toinen tällä samaisella mallilla) tuli juuri valmiiksi, ja pipolangat odottavat. Eipä olisi pipo-ohjeesi voinut parempaan aikaan tulla! Tämä pipo pääsee heti testiin, vaikka ensin tuumasin kokeilla toisella ohjeella :) se ensin aiottu jää vähäksi aikaa jonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ihmisellä ei voi olla liikaa Palomasta neulottuja pipoja. ;-) Mutta hyvä, jos ja kun ohje tuli osuvaan saumaan, jes!

   Poista
 2. Onpas kiva päähine. Mallineuleeseen jännästi piiloutuu ainaoikea.

  Paksuissa pipoissa on sitä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Raglana. Siitä tuli kyllä aivan mukava, tykkään. :-)

   Poista
 3. Soma setti somalla tytöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo 'pebble' on hyvä väri, siitä tulee pintaneule hyvin esille.

   Poista
 4. Neuloin pipon Palomasta, siitä tuli tosi ihana ja loppuvyyhdistä tein tupsun.
  Hyvin kirjoitettu ohje ja piposta tuli juuri ihanan funktionaalinen mukavalla twistillä :) Rakastuin Paloma -lankaan.

  VastaaPoista