sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Harmaatpa hyvinkin

Harmaat perussukat // Lanka: Lang Yarns Fantomas, 2 kerää // Puikot: 3 mm:n pyöröpuikot 80 cm:n kaapelilla

Jotkut teistä tietävätkin, että en neulo sukkia. Tai neulon, mutta monesti parittomia, jotka päätyvät kaupalle mallisukiksi. Elättelen toki toiveita, että ne vielä jonakin päivänä saisivat puuttuvan puoliskonsa. Ehkäpä aivoissani naksahtaa ja huomaan vielä neulovani sukkia, sillä tarvistakin vähän olisi.

Ei sillä, kyllä niitä sukkia aina silloin tällöin syntyy. Nämä raidalliset neuloin samanaikaisesti 80-senttisellä pyöröpuikolla ja magic loop -tekniikalla kärjestä aloittaen. Silmukoita on 54 kipaletta ja perusohje tuttu Kerän Kaksi sukkaa kerralla -kursseilta. Sukat ovat odotelleet pingottamista pitkään, enkä minä niitä vieläkään pingottanut vaan kastelin ja silitin – täydellä teholla ja suoraan päältä. Hyvä, polyamidilla vahvistettu sukkalanka kestää sen kyllä (ja niin kestää moni muukin lanka, kunhan pitää silitysraudan koko ajan liikkeessä.

Ja tulipa sitä harjoitettua muitakin kädentaitoja tänään. Tein jo tämän viikon toisen satsin suklaakeksejä, joiden ohjeen löysin Wicked Sweet Kitchen -blogista. Ensimmäisen version leivoin ohjeen mukaisesti tummasta suklaasta mutta toisen valkoisesta – ja ilman kananmunaa, koska en sellaista jääkaapistamme löytänyt. Eipä haitannut, sillä keksit ovat tolkuttoman hyviä, kummallakin tavalla. Tai no, valkosuklaalla parempia (eikä sitäkään muuten ollut ohjeeseen kirjattua 170 grammaa vaan vain sellainen 100 gramman leivontasuklaalevy).

9 kommenttia:

 1. Onpas herkullisen näköisiä keksejä. Piti heti napata ohje talteen, jos vaikka hemmottelisin erästä työreissulta palaavaa...
  Ja oikein somat on nuo raitasukkasetkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin palasi juuri yksi työreissulainen, joka on syönyt jo ainakin kymmenen. Kuulemma "parhaita ikinä" – ja ehtoisa emäntä toki kiittää ja kuittaa. :D

   Poista
  2. No nyt on ohje testattu ja mainioksi havaittu! Laitoin omaan versiooni sekä tummaa että valkoista suklaata ja hyvin tuntuivat kotiin palanneelle(kin) maistuvan. :)

   Poista
 2. Sullapa vauhti päällä! �� Toivon ☀️ viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oikeasti edes ole, lähinnä levossa koko ajan. Viimeistä rykäystä odotellessa. :-)

   Poista
 3. Ihanat raitasukat! Juuri sellaiset perussukat, jotka minunkin sukkakokoelmaan sopisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain puikoille, Sminka. :-) Tuo Fantomas on mukavan ohut ja pehmeä lanka, sukat sopivat siis kenkiinkin hyvin.

   Poista
 4. Naksahduksen vaara on hyvinkin olemassa omatekemät sukat jalassa. Yhtäkkiä niitä pitää saada lisää. Niinkuin tuommoisia kivoja raitasukkia. Sun syy, että vaikka onnistuneesti olin leipomatta keksejä jo monta kertaa, tein tänään pähkinä-kaakaokeksejä. Oikeastaan tuli kahta pähkinää, mantelia ja vähän tummaa suklaata. Hmm, oonkohan testannut niitä valkosuklaalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin jäädä keksinleivontakoukkuun minäkin. :-) Seuraavaksi kyllä vasta perheenlisäyksen jälkeen – siitä ehtii kasvaa valtaisa vauva, jos leivon joka päivä. Pähkinäkin muuten toimisi hienosti näissä! Ja varmasti kuivatut karpalot... Täytyy testailla.

   Poista