lauantai 29. maaliskuuta 2014

Se on silkkiä

Malli: Puerperium Cardigan // Lanka: Katia Rustic Silk (2 kerää) // Puikot: 4 mm

En tiedä teistä, mutta jos minä neulon pari päivää fingering-vahvuisella pellavalla sileää neuletta kutakuinkin 400 silmukan kerroksilla, tekee mieli pitää paussia ja pykäistä jotakin pikaisesti valmistuvaa.

Voitte lukea edellisen kappaleen siten, että Brise-takkini on kesken, hyvässä vauhdissa, mutta kesken kuitenkin. Odottelee oikeastaan kolmannen vyyhdin korkkaamista, ajattelin keriä sen tänään.

Mutta sitä korkkausintoa odotellessani neuloin vauvalle silkkisen Puerperium-takin. Loin silmukat toissailtana ja neuloin nutun valmiiksi eilen, kun katselin jakson taikka kaksi Greyn anatomiaa ja toisen mokoman True Detectiveä. Tänään kiinnitin napit, vaikka rivistö jäikin vajavaiseksi. Yksi kookosnappi katosi jonnekin tai sitten vain laskin tarpeeni väärin. Jos totta puhutaan, veikkaisin vaakakupin kallistuvan jälkimmäisen syyn puoleen. Pääni ei ole parhaassa terässä, sillä ajatukset ovat suurimmalta osalta sairaalassa, siis toiveissa päästä sinne ja pian.

Puerperium-kokemus oli kaikkea sitä, mitä kaipasinkin: saumaton ylös-alasraglan ja pieni sellainen. Tämän voisi totta kai toteuttaa jostakin sileästä, pehmoisesta langasta, mutta halusin testata Katian rouheaa Rustic Silkiä – ja olipa hyvä, että testasin: kokeilu ei jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi, vaan lanka saa taipua vielä pitkäksi, rennoksi juhannusiltapaidaksi x 2 (kuusi- ja kolmekymmentäkuusivuotiaalle). Tiedättehän, kun kesäilta alkaa jo kylmetä ja mekon ylle pitää pukea pitkähihaista, ei kuitenkaan paksuista paksuinta?

Ja vaikka Rustic Silk on nimensä mukaisesti rustiikkista, se ei ole karheaa vaan käytön myötä pehmenevää silkkiä. Pesin tämän takin ennen pingotusta (tai en edes pingottanut tätä, vaan tasoittelin kosteana pyyhkeen päälle), ja se on jo nyt kuin toinen vaate, sellainen, jossa vastasyntynytkin viihtyy.

P.S. Kerrottakoon vielä langanmenekistä sen verran, että tähän meni hitusen yli yksi kerä – vain! Siitä jäljelle jääneestä langasta saa tehtyä vaikka pienen pipon. 

18 kommenttia:

 1. On se kyllä ihana. Mulla oli kauhea tarve ostaa tuota(kin) lankaa, mutta se pitäisi ehkä hypistellä ensin, että näkisi, mihin sen haluaisi käyttää. Toivon siis, että sitä on vielä tovin verran tarjolla!

  Toivottavasti toiveesi sairaalan suhteen pian toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule hypistelemään, Liina! Sitä on ainakin vielä toistaiseksi vallan hyvin varastossa. Olen itse aivan myyty sille puuteriselle värille.

   Poista
 2. Tulipa hieno! Jahka jaksan ommella napit siihen ensimmäiseen tekemään Puerperiumiin (joka menee lahjaksi), niin ehkäpä voisin tehdä meille omiin tarpeisiin tällaisen juuri tuosta Rustic Silkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä vinkistä, tämä oli mitä parhain välipala! Ja kyllä, tämä nimenomainen takki on justiinsa sitä oliivia. :-)

   Poista
 3. Ihan super ihana <3 Saisinpa pian lisää mummotettavia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Tätä ohjetta on muuten helppo muunnella myös isommaksi, jos lastenlapset ovat jo vähän isompia.

   Poista
 4. Onko tää muuten sitä oliivin väristä?

  VastaaPoista
 5. Ihana! Niin sulonen! Kyllä silkissä kelpaa köllöttää :)

  VastaaPoista
 6. Keränkokoinen päiväurakka :-) Onpa neulepintaan sopivat napit. Rouheat ja rustiikkiset (aahh!), ei todellakaan tarkoita karheutta. Rustic Silkissä on näköjään optimi neuletiheyskin, oivalllista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat ihan peruskookosnapit, joskin nurinpäin kiinni. Se lakattu pinta on piilossa, mutta kun sopivat näin paremmin, niin mikäs siinä. :-)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Tästä tuli kyllä mieleinen. :-)

   Poista
 8. Ihan mielettömän söpö nuttu! Sinulla on selvästi siellä menossa jonkinlainen loppukiri ennen h-hetkeä. :)

  VastaaPoista