torstai 27. maaliskuuta 2014

Sitä saumaa saimmekin odotella...

Malli: Baby Cashmerino 4 -mallikirjasta (suomenkielinen ohje on julkaistu jossakin Modassa, muistaakseni) // Lanka: Debbie Bliss Baby Cashmerino, 3 kerää (?) // Puikot: 3,5 mm (tai 3 mm...)

Neuloin nämä sortsit jo viime kesänä, taisi olla elokuuta, mutta enpä vain saanut ommeltua saumoja. Ovat siis odotelleet jonkin nyssäkän pohjalla kuukausikaupalla, mikä ei suinkaan ole kohdallani epätavallista. Saumaaminen nyt vain ei lukeudu lempiaskareisiini.

Että enpä tiedä, mikä minuun eilen iski, mutta otin neulan käteeni ja käytin kymmenen minuuttia villasortsien viimeistelyyn. Sanoisin, että pirun päheät päiväkotiin, vaikka kuusivuotias kommentoi noloiksi. Vakuutin päinvastaista enkä kertonut, että toinen lahje on pidempi. Mitä lienen laskeskellut.

Ohje löytyi Baby Cashmerino 4 -kirjasesta, mutta muistan kyllä, että se on julkaistu myös Modassa, ehkäpä viime vuonna... Suosin kaikessa koko lailla poikkeuksetta luonnonkuituisia lankoja, mutta Baby Cashmerinolle annan mikrokuidun anteeksi. Pehmeä, pikkaisen puuvillaiseltakin tuntuva lanka käyttäytyy puikoilla kuin mallioppilas, ja lopputulema on siloista. Eikä kutita, ei vaikka jättäisi sukkahousutkin välistä pois.

12 kommenttia:

 1. Niin Huiput! Voi kun olisi pokkaa käyttää itselläkin tuommoisia herkkuja ... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta, Tanja! Käyttäisin kyllä mieluusti itsekin tällaisia, jos omaisin sääret. :D

   Poista
 2. Söpöt! Sekä neiti että shortsit :)

  VastaaPoista
 3. Ihan sikamakeet!
  Mutta se saumojen ompelu... se vasta onkin ikävää hommaa! En yhtään ihmettele, että jäivät odottelemaan ompeluinspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että se saumaaminen on niin vastenmielistä...? Oikeastaan pienen pieni homma, mutta ei hitto sentään. Siksipä puuhaa pitää kartella kuin ruttoa – ja tehdä kaikki mahdollinen saumattomasti. ;-)

   Poista
 4. Kyllä sitä neuloo jos ei tarveis päätellä, saumata ja kiinnittää nappeja. Kiva kun sait valmiiksi, tyylikkäät ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Yritän vältellä kaikin tavoin saumaamista, mutta joskus sitä on pakko. Onneksi ei lapsi ehtinyt kasvaa näistä pöksyistä pihalle oman saamattomuuteni takia. :-)

   Poista
 5. Lankojen päättelyäkin saa aina odottaa... Huomaan usein päätteleväni lankoja 5 min ennen neulotun lahjan antamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime hetken pakko on paras patistaja. :-) Sama vika täälläkin.

   Poista
 6. Ihan sairaan hienot! Aion näyttää omalle 6-veelle ja kysyä, hotsittaisko! ..Voi neulan kanssa, miksi täälläkin puikot istuu aina niin paljon paremmin käteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kävi? Hotsittiko teidän kuusivuotiasta? Täällä nämä ovat olleet kovassa käytössä, mutta henkseliostoksille on mentävä – sortsit tuppaavat tippua kovassa vauhdissa kyydistä. ;-)

   Poista