perjantai 21. maaliskuuta 2014

Reflected Lines

Malli: Reflected Lines // Lanka: Eden Cottage Yarns Bowland DK // Puikot: 3,5 ja 4 mm

Sinä samaisena päivänä, kun saimme Eden Cottage Yarnsin Bowland DK -langat Kerään, sain kuulla, että Suvi Simola etsiskeli testineulojia Reflected Lines -villatakilleen – joka enemmän kuin sopivasti sattui olemaan Bowlandista sekin. Sanomattakin selvää, että ilmoitin itseni vapaaehtoiseksi. Vaikka Suvilla oli jo liuta neulojia, pääsin messiin ja loin silmukat alumiinisille pyöröpuikoille.

Ja nepä muodostavatkin oivan aasinsillan puikkojen eroavaisuuksille. Erilaiset langat tarvitsevat erilaisia puikkoja. Minä en neuloisi mohairia enkä karvaista alpakkaa puisilla puikoilla, sillä ne luistavat metallisilla aivan toisella tavalla. Mutta Bowland DK, pehmoisistakin pehmoisin BFL-villa, luisti alumiinisilla liiankin lipoisasti. Jos tekisin siitä toisen villatakin (ja totta kai teen, kunhan saamme sitä lisää), valkkaisin bambuiset puikot lisäkitkan toivossa. Veikkaisin, että ne tasoittaisivat käsialaakin.

Reflected Lines -takkiin tarvitaan kolmea väriä. Valkkasin vanhaa roosaa, vaaleaa harmaata ja harmaan kautta kanervaiseen kulkevaa – sävyjä, jotka sekoittuvat toisiinsa. Aloitin roosalla (driftwood), jatkoin liukuvärjätyllä dark oakilla ja lopetin harmaaseen steeliin. Homma eteni muitta mutkitta, kiitos Suvin loistokkaan ohjeen. Voin aivan rehellisesti sanoa, että en ole eläissäni neulonut yhtä hyvin kirjoitettua ohjetta. Sen parissa ei pitänyt pysähdellä pohtimaan, riitti, kun posotti eteenpäin, ylhäältä alaspäin, yhtenä kappaleena. Juuri siten kuin neuleista parhaat valmistuvat – ilman saumoja ja liikoja langanpäättelyjä.

En saanut vieläkään kuvattua takkia kenenkään yllä, mutta henkarille se sentään pääsi. Nyt kiinnitän vaippapöksyihin napit ja jatkan eilen aloittamaani Briseä. Quince & Co:n Sparrow't oli pakko saada oitis puikoille. Mitä te aiotte neuloa tahi virkata viikonvaihteessa?

20 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Todella kaunis malli, ja hyvä väriyhdistelmä. Peukutan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Anniina! Tämä kyllä loksahti kaikin tavoin kohdilleen. :-)

    VastaaPoista
  3. Hieno tuo kyllä on, ja ihanat värit!

    Mutta tuo puikkoasia. Olen mennyt äären ja laidan välillä: taannoin eivät kelvanneet kuin puiset, nyt melkein valkkaan metalliset puisten puikkojen sälöytymiseen kyllästyneenä. Vaan oikeassa olet. Eilen taas liukkaaksi kehrättyä pellavaa neuloessani mietin, että oisko puinen kuitenkin ollut parempi. (Eipä sillä, tuosta sun neuletakista ei epätasaista käsialaa löydy edes etsimällä.)

    Ja viikonlopun neuletöiden osalta on ihan runsaudenpulaa! Voisin tehdä vaikka mitä! Kevätpaitaa Sparrowsta (jos se tulee, jos ei, valinta on ehkä helpompi) tai keskeneräisiä pois kuleksimasta tai uusia toppeja Iton langoista. Iih! Ihanaa! Olisinpa jo kotona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, Liina. Vannoin bambupuikkojen nimeen kymmenen vuotta, mutta kun sain Addin alumiiniset käsiini, en ole oikeastaan muilla neulonutkaan. Mutta pakko se on myöntää, että joillekin langoille ne ovat liian liukkaat. Mutta sekin on tämän harrastuksen suola, se, että etsii ja löytää uusia ja toimivia lanka-puikkokomboja. :-) Saitko jo Sparrow't postissa? Mä lopetin juuri "oikeat" duunit ja käyn nyt neulomaan. Ou jes!

      Poista
  4. Ihana neuletakki! Söpöt värit. Itselläni on kesken villasukat ja lampunvarjostin. Edellisen sain juuri valmiiksi, josta löytyy kuvia blogistani mikäli haluaa käydä kurkkaamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogivinkistä, Venla! Tuo lampunvarjostin kuulostaa hyvältä, sellainenkin olisi kiva tehdä. :-)

      Poista
  5. Voi taivas, kuinka kaunis siitä tuli!
    Niin missäs kohtaa se epätasainen käsiala näkyy? :)

    VastaaPoista
  6. Ihana malli ja oi, mitkä värit! Tuo puikkoasia on kyllä kumma juttu, itsekin olen viimeisen vuoden aikana palannut alumiinipuikkojen pariin monessakin projektissa. Vuosia tikutin sitkeästi bambuilla, luisti tai ei...

    Cascade-vyyhdit keritty, Comfort Zone pääsi puikoille! :-)

    VastaaPoista
  7. Oikea valinta Cascadeille: Comfort Zone on juuri nimensä veroinen. Laitoin to do -listalleni, kiitos siis vinkistä. :-)

    VastaaPoista
  8. Hienot värit, ja muutenkin niin upea, että ostin jo ohjeen :) Vielä kun saisi valittua langat ja värit. Vastaako ohjeen mitat hyvin todellisuutta? Eli jos olen kahden koon välillä, niin kumman suosittelet tekemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, että en ole edes mitannut takkiani. Tein sillä toiseksi pienimmällä koolla ja uskon, että se on vallan sopiva tällaiselle 36/38-kokoiselle, kunhan pääsen yhdestä raskausvatsasta eroon. :-)

      Poista
  9. Puhutpa asiaa puikoista. Mutta se kaikkein tärkein mitä piti sanomani, mitä jo aiemmista tämän takin kuvista oon vilkuillut. Siis nuo sun valitsemat värit on menneet niin nappiin! Jos (kun) teen tämän ite niin on aivan pakko valita yks liukuvärjätty. Aivan mahtava lopputulos!

    Ja mun puikoilla nämä:
    http://www.ravelry.com/patterns/library/lainelaita
    http://www.ravelry.com/patterns/library/puerperium-cardigan

    Tää jälkimmäinen vois sopia just nyt sunkin puikoille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina! Joo, yksi liukuvärjätty sopii tuonne keskelle enemmän kuin hyvin. :-) Ja kiitos vinkistä!!! Arvaa vain, aloitanko heti huomenna Puerperiumia...? Pakko! Aivan ihana!

      Poista
    2. Se tuleekin varmaan valmiiksi melko nopeasti! Itse aloitin eilen, purin illan päätteeksi kaiken neulomani ja tänään tein uudestaan. Tuplatyöllä voi kestää hetki ennen kuin valmistuu. Mutta kun ei värit kelvanneet... :)

      Poista
  10. Ihan mielettömän upea! Nyt iski villatakkikateus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. :-) Paa puikoille vain, this one is a quickie!

      Poista